Pagina's

zondag 11 november 2012

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn een onderdeel in het gezicht waar niet heel veel meiden veel aandacht aan besteden. Maar voor de expressiviteit in je gezicht zijn wenkbrauwen heel belangrijk. Zonder wenkbrauwen is het moeilijk te zien of iemand verbaasd is of geschrokken.

De vorm en dikte van de wenkbrauwen in het modebeeld veranderen vaak. Zo was het in de jaren '20 normaal om ze af te scheren en er een dun lijntje voor in de plaats te tekenen en in de jaren '70 moest het puur natuur zijn (dus ook niet epileren!). Op dit moment zijn volle, maar goed verzorgde wenkbrauwen in de mode.

Het belangrijkst is om ze niet te dun te epileren en de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te behouden. Om te laten zien wat er geëpileerd moet worden heb ik een aantal weken mijn wenkbrauwen niet geëpileerd. Met een rode lijn heb ik aan gegeven wat er geëpileerd moet worden. Zoals je ziet, mag je alleen onder de wenkbrauw epileren, niet aan de bovenkant, want dan pas je de natuurlijke vorm aan. Wel epileer ik altijd haren aan het begin van mijn wenkbrauw.


Ook belangrijk om te weten is, dat je bij het epileren in de gaten moet houden hoeveel je aan de zijkanten weg mag halen. Je ziet veel meiden met een wenkbrauw die veel te kort is. Als je een potlood tegen de zijkant van je neus houdt en langs je buitenste ooghoek, dan mag je wenkbrauw niet langer of korter zijn dan waar het potlood langs komt. Het begin van de wenkbrauw mag niet verder naar binnen lopen dan waar het potlood langskomt, wanneer je die langs de neusvleugel en de binnenste ooghoek legt:


Om het epileren zo min mogelijk pijn te laten doen, moet je de huid aanspannen (trek de huid naar buiten toe) en het haartje met de haarrichting mee trekken. De huid wordt rood door het epileren, dus doe het niet vlak voor je afspraak.

Aangezien volle wenkbrauwen in de mode zijn, maar niet iedereen gezegend is met volle wenkbrauwen heb ik hier nog een uitleg hoe je dat kunt bereiken.

Vul je wenkbrauwen in met een poeder (oogschaduw) in één tint lichter dan je eigen kleur. Om het er echter uit te laten zien, gebruik je daarna een scherp wenkbrauwpotlood van dezelfde kleur om haren in te tekenen. Daarna borstel je de wenkbrauw goed door om de poeder en het potlood in elkaar te laten vervloeien. Met
een wenkbrauwgel kun je vervolgens de haren fixeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten