Pagina's

donderdag 8 november 2012

50's info

De jaren '50 is een periode die mij interesseert; het haar en de make-up straalt glamour uit. Daarom hier wat informatie over deze periode. En natuurlijk krijgen jullie zo snel mogelijk een tutorial van de make-up!

Haarstijlen
De haarstijlen van de jaren ’50 werden glamoureuzer. Vrouwen wilden een huishoudelijke godin zijn, die moeiteloos hun huishouden deden, terwijl ze er uit zagen als een diva. In het begin van de jaren ’50 droegen vrouwen het liefst een paardenstaart. Voor avondfeesten droegen ze hun haar in een chignon. Later in de jaren ’50 werden de haarstijlen van vrouwen ingewikkelder en uitgebreider.

In deze tijd wilden vrouwen er stijlvol en goed verzorgd uitzien. Het was de tijd dat vrouwen weer terug naar huishouden gingen na de veeleisende oorlogstijd. Hierdoor konden vrouwen nu meer tijd besteden aan hun make-up en haar. Stijl haar was uit de mode; schoonheid betekende golvend of krullend haar.

Terwijl mannen hun haar achterover droegen met vet en zware bakkebaarden (zoals Elvis Presley en James Dean), kopieerden vrouwen de haarstijlen van de diva’s van Hollywood, zoals Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Doris Day, Brigitte Bardot en Sophia Loren.

Make-up
Vrouwen gebruikten een kersenrode lippenstift en perzikkleurige of lichtroze rouge. Oogschaduw was naturel met een duidelijke arcadeboog die meeliep met de eyeliner. De zwarte eyeliner werd met een ‘wing’ omhoog in de buitenhoek getrokken. De wenkbrauwen waren duidelijk aangezet en gebogen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten