Pagina's

vrijdag 9 november 2012

Tutorial: 50's make-up

De make-up van de jaren '50 was heel glamoureus en perfect. Dit was, zoals de lezen is in mijn vorige blogpost als reactie op de oorlogsjaren waarin de vrouwen moesten werken. Zoals beloofd heb ik dus vandaag een tutorial hoe je deze jaren '50 look kunt bereiken.

Basis

In de jaren '50 werd er gestreefd naar een lichte en perfecte huid. Als je dit fijn vindt, kun je eerst een primer aanbrengen. Camoufleer daarna de plekken die dat nodig hebben: pukkels, neusvleugels en wallen. Breng daarna een goed dekkende foundation in één tint lichter dan je eigen huidskleur. Poeder dit goed af.

Ogen

Stap 1 Breng een lichte (crèmekleurige) oogschaduw aan over het gehele bewegend ooglid.


Stap 2 Neem een bruine kleur (niet te donker) en breng die aan in de arcadeboog. Blend het goed uit, het moet een schaduw zijn, geen lijn.


Stap 3 Kies een eyeliner uit de je prettig vindt. Het maakt niet uit of het een gelliner of liquid liner is. Let wel goed op dat het droog is voordat je je ogen opendoet. Anders kan de eyeliner afgeven.
Maak een lijn die dun begint en dikker naar buiten loopt. Laat de eyeliner uitlopen in een 'wing'. Zorg ervoor dat de eyeliner strak is en aan beide kanten gelijk.



Stap 4  Breng een dikke laag mascara aan op de bovenwimpers. Voor extra effect kun je ook nepwimpers op doen.


Mond
Een kenmerk van de make-up van de jaren '50 zijn de rode lippen. Gebruik een rood lippotlood en teken de lijnen van je lippen zo strak mogelijk. Vul daarna je gehele lippen in (hierdoor zal de lippenstift beter blijven zitten). Daarna breng je de lippenstift aan. Als je een kwastje hebt voor lippenstift, gebruik die dan. Met een kwastje kun je de lippenstift gelijkmatig aanbrengen.





Blush
In de jaren '50 werd een perzikkleurige of een lichtroze blush gebruikt. Breng die tegen je jukbeen aan om de jukbeenderen aan te zetten.



Zelf vind ik dit een prachtige make-up, vooral de ogen. De rode lippen vind ik iets te voor mijzelf.

Wat vind jij van deze look? Zou je dit dragen? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten