Pagina's

dinsdag 23 oktober 2012

Kwasten schoonmaken

Vandaag een stukje over het onderhouden en schoonmaken van je make-up kwasten (als je die gebruikt), want ik ken een hoop mensen die hun kwasten vrijwel nooit schoonmaken.

Waarom?
Het schoonmaken van je kwasten is heel belangrijk. Niet alleen kun je er zelf behoorlijk last van krijgen, ook je make-up blijft minder lang houdbaar als je je kwasten niet regelmatig schoonhoudt.

Wanneer je kwasten in aanraking komen met je huid, komen er bacteriën in de haren van je kwast te zitten. Bacteriën vermenivuldigen zich heel snel, waardoor de kwasten in een mum van tijd vol zitten. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je puistjes krijgt, maar ook voor ontstekingen in je ogen zorgen.

Aangezien je je kwasten ook in je make-up potjes gebruikt (poeder, oogschaduw), komen die bacteriën ook in je make-up te zitten. Ook hier vermenigvuldigen de bacteriën zich snel in, waardoor je make-up snel bederft en niet meer te gebruiken is.

Hoe vaak?
Het is belangrijk dat je je kwasten minstens één keer in de week schoonmaakt, maar het best zou zijn om dat elke dag te doen. Daar denk ik zelf ook niet elke keer aan, hoor. Een paar keer vergeten is geen grote ramp. Probeer in ieder geval een soort routine te hebben. Na het opmaken even je kwasten schoonmaken. Je zullt zien dat als je dit vaak doet, dat het bij je ochtendritueel gaat horen.

Waarmee?
Ik probeer mijn kwasten van echt haar eens in de week te wassen met shampoo. Let op! Gebruik geen babyshampoo, want dit is helemaal niet goed voor het haar. Was het gewoon met een normale shampoo. Vaak gebruik ik voor mijn grote poederkwasten nog een conditioner, zodat het lekker zacht wordt.

Om tussendoor je kwasten te reinigen kun je kwastenreiniger gebruiken. Die zijn vrijwel in alle parfumeriën en van bijna elk merk wel te vinden. Maar wanneer je kwastenreiniger te duur vind, kun je ook bij de drogist (Etos, Kruidvat, Da) een flesje met alcohol kopen. Doe alcohol op een tissue en haal je kwasten erover heen. Zo dood je de bacteriën die in je kwasten zitten en haal je de make-up tussen de haren vandaan.

Synthetische kwasten (nephaar) kun je ook wassen met handzeep (een blok is het handigst).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten