Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

Huidtypen

Niet iedereen heeft dezelfde huid. De een heeft een vette huid, met veel acné, terwijl de ander juist een droge, trekkerige huid heeft. Dit is vaak erfelijk bepaald, maar ook andere factoren zorgen ervoor dat je huid veranderd.

Zodra je gestrest, moe, ziek bent of slecht eet, zie je dit meteen aan de kleur en structuur van de huid. Verschillende soorten huidtypes, herken je aan de kleur en glans van de huid. Factoren die van invloed kunnen zijn op de conditie van de huid zijn genen, leeftijd, lichamelijke gesteldheid, voeding, klimaat en de verzorging van de huid.

Droge huid

Een kenmerk van de droge huid is dat het vaak droog aanvoelt, omdat het weinig vet en water bevat. Het voelt vaak strak aan na het wassen, is mat en zal snel last van rimpels krijgen.

Verzorging: Gebruik voedende crèmes en vermijd het gebruik van zeep en producten die alcohol bevatten. Scrub je huid regelmatig om de dode huidcellen te verwijderen.

Foundation: Crèmefoundation, vloeibaar op basis van olie of gekleurde dagcrème.

Vette huid

Een vette huid glimt vaak en heeft grote poriën. Iemand met een vette huid heeft eerder last van acné.

Verzorging: Gebruik olievrije producten en vermijd vette dagcrèmes. Reinig de huid met tonic. Wanneer de poriën verstopt zijn is het belangrijk om de huid regelmatig te stomen en daarna een diep reinigend masker te gebruiken.

Foundation: Crème foundation op waterbasis om glimmen tegen te gaan of een poederfoundation.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid is een combinatie tussen verschillende huidtypen, meestal de vette en de droge huid. Het vette gedeelte is vaak de T-zone; voorhoofd, neus en kin. Het droge gedeelte zijn de wangen, mond en de huid rond de ogen.  

Verzorging: Voor de gecombineerde huid zijn vaak speciale producten te koop. Je kunt natuurlijk ook het vette gedeelte van je huid verzorgen zoals de vette huid en de droge huid zoals je de droge huid zou verzorgen.

Foundation: Voor de gecombineerde huid kun je het best een vloeibare foundation gebruiken, omdat een poeder of een mousse de droge delen van de huid accentueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten