Pagina's

dinsdag 25 september 2012

Oogvormen

Een van de zeven schoonheden is het hebben van amandelvormige ogen. Helaas zijn er maar weinig gezegend met deze oogvorm. Zo heb ik maar weinig ooglid (overhangende oogleden/zware oogleden) en hangen mijn buitenste ooghoeken iets naar beneden.

Gelukkig bestaat er make-up om juist die punten waar je ontevreden mee bent op te halen. Voor verschillende oogvormen zijn er verschillende technieken.

Diepliggende ogen

Je hebt diepliggende ogen wanneer je wenkbrauwbot verder naar voren steekt en je oogbol diep in je oogkas ligt.

Gebruik altijd lichte kleuren oogschaduw op het ooglid, vanaf de binnen ooghoek tot net iets verder dan de buitenste ooghoek.Donkere kleuren gebruikt je op en iets boven de rand van je oogkas (je arcadeboog).Blend de donker kleur naar boven en naar buiten.

Ver uit elkaar staande ogen


Ideaal gezien heb is de ruimte tussen beide ogen even groot als één oog. Wanneer deze ruimte groter is dan één oog, heb je ver uit elkaar staande ogen.

Hierbij is het belangrijk dat je geen nadruk legt op de buitenste ooghoeken, maar op de helft aan de binnenkant van het oog. Hierdoor lijken ze dan dichter bij elkaar te staan.
Wanneer je een eyeliner aanbrengt, zorg er dan voor dat die niet voorbij de buitenste ooghoek gaat. Breng een donkere kleur aan in je arcadeboog, maar blend die niet naar boven en naar buiten uit, maar naar binnen. Een lichtere kleur wordt aangebracht van de helft van het ooglid tot de binnenste ooghoek.Een andere tint kan gebruikt worden om de lichte en donkere kleur vloeiend in elkaar over te laten lopen.

Dicht bij elkaar staande ogen

Wanneer de ruimte tussen je ogen kleiner is dan één oog heb je dicht bij elkaar staande ogen.

Breng een donkere kleur oogschaduw aan vanaf de helft van je ooglid tot net iets aan de buitenkant van de buitenste ooghoek.Gebruikt op de andere helft een lichte kleur oogschaduw. Wanneer je eyeliner gebruikt, breng dan een heel dun lijntje aan dat aan de buitenkant iets dikker wordt op de bovenste wimperrand aan. Breng meer mascara aan de buitenkant van je wimpers aan, dan aan de binnenkant.

Hangende ogen

Je hebt hangende ogen wanneer de buitenste ooghoeken naar beneden hangen.

Om de illusie te creëren dat je ooghoeken omhoog staan, moet je je oogschaduw naar boven en naar buiten blenden. Breng eyeliner dicht tegen de wimperlijn aan, met de uiteinden iets omhoog getekend en breng oogschaduw in je arcadeboog aan tot ongeveer tweederde van je oog (vanaf de buitenste ooghoek gezien). Breng mascara alleen aan op je bovenste wimpers.

Bolle ogen / uitpuilende ogen

Wanneer je ogen iets uit je oogkassen lijken te komen, heb je bolle ogen.

Gebruik bij bolle ogen absuluut geen parelmoer of hele lichte kleuren. Hierdoor lijken de ogen alleen maar meer naar voren te komen. Breng met een oogpotlood een lijn langs de wimperrand (mag best dik aangebracht worden). Met een kohlpotlood teken je een lijn in het oog (waterlijn). Op het bewegend ooglid breng je een middeldonkere kleur aan en met een donkere kleur fixeer je de eyeliner (met een smal penseel). Breng mascara aan, zowel boven als onder.

Zware oogleden / overhangende oogleden

Dit is wanneer je maar weinig zichtbaar bewegend ooglid hebt.

Breng op het bewegend ooglid een lichte kleur aan.Langs de wimperlijn teken je een heel dunne lijn met eyeliner. Breng vanaf de buitenkant van het oog een donkere kleur aan tot halverwege het oog en vervaag dit goed. Als laatst breng je mascara aan op de buitenste hoeken van je wimpers.

Aziatische ogen

Breng een lichte kleur aan op je bewegend ooglid. Gebruik vervolgens een potlood om een 'smokey' lijn aan te brengen langs je bovenste wimperrand. Langs je onderste wimperrand teken je een dunne lijn. Teken de wenkbrauwen met poeder bij en breng mascara zowel onder al boven aan.

Opmerking: Meestal heb je niet maar één kenmerk. Een oog kan ver uit elkaar staan, naar beneden hangen en diepliggend zijn. Hierbij moet je voor jezelf uitvinden welke make-up het best voor jou werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten