Pagina's

dinsdag 18 september 2012

No makeup Make-up

Meteen voor de duidelijkheid: een no makeup make-up is absoluut niet hetzelfde als een naturelle make-up. Wanneer je een naturelle make-up draagt, mag er gezien worden dat je make-up draagt. Bij een no makeup make-up is het de bedoeling dat iedereen die je ziet, denkt dat je zo wakker wordt. En dat maakt het ook zo moeilijk om het goed aan te brengen.  

Basis

De basis aanbrengen is het moeilijkste gedeelte van de no makeup make-up. Het mag namelijk niet zichtbaar zijn dat je make-up op hebt. Het belangrijkste is dat je goed bekijkt wat jouw huid nodig heeft. Als je huid al perfect is, heb je geen foundation nodig. Sommigen hebben alleen wat concealer nodig, terwijl anderen wel echt foundation nodig hebben. De belangrijkste regel hierbij is: less is more. Gebruik niet te veel, want dat zie je. Probeer zeker zo min mogelijk poeder te gebruiken. Mat is niet natuurlijk.
  
Zelf vind ik ‘tinted mosturizer’ (dit kun je ook zelf maken door je dagcrème te mengen met je foundation) het mooist om te gebruiken.

Ogen

Gebruik een lichte oogschaduwkleur; je eigen huidskleur of een tint lichter of donkerder. Net wat je zelf het mooist vind. Dit breng je aan op je bewegend ooglid. In de arcadeboog hoef je niets aan te brengen, maar als je dat graag wil, kun je een iets donkerdere kleur aanbrengen. Denk eraan dat het niet heel erg zichtbaar mag zijn! Gebruik het liefst een donkerbruine mascara, maar zwart is ook geen probleem. Breng dit niet te dik aan, maar net genoeg om iets meer definitie aan de wimpers te geven. Een eyeliner is vaak te zichtbaar, maar je kunt wel met een vloeibare eyeliner kleine puntjes tussen de wimpers zetten, zodat de wimpers voller lijken.

Wenkbrauwen 

Teken de wenkbrauwen liever niet bij, want dit wordt te snel nep. Wil je dit wel doen, doe het dan met een poeder en niet met een potlood. Ook kun je een wenkbrauwgel gebruiken om de wenkbrauwen mooi in vorm te houden de hele dag.

Mond 

Houd de mond liever vrij van make-up. Wel kun je voor een extra glans een klein beetje gloss gebruiken of een lippenbalsem.

Blush

Alleen om een beetje kleur in het gezicht te krijgen. Maar ook hierbij geldt weer; less is more. En let op de kleur die je eigen blos heeft. Dat is de kleur die je moet gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten